“Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji...

“Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” tanıtıldı

“Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” tanıtıldı

“Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi” tanıtıldı
22 Haziran 2019 - 11:00

Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi(EGE MATAL) tarafından düzenlenen “Basılı Elektronikler İçin Enerji Toplama Cihazları”, “ Organik Biyoelektronik” ve “Kral Abdullah Üniversitesi’nde Araştırma ve İstihdam Olanakları” konulu konferans gerçekleştirildi. EGE MATAL Seminer Salonu’nda düzenlenen etkinliğe EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EGE MATAL Müdürü Prof. Dr. Suna Timur, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansta konuşmacı olarak Kral Abdullah Üniversitesi Bilim ve Fiziksel Mühendislik Bölümü Malzeme Mühendisliği ve Bilim Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Derya Baran ile Biyolojik ve Çevre Bilimi ve Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Şahika İnal katıldı.
Prof. Derya Baran, “Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (KAUST) Araştırma Merkezleri büyük projelere yatırım yapar. Krallığın ve dünyanın en büyük zorluklarını ele almak için hedefe yönelik araştırmalara odaklanmayı destekler. Multidisipliner bir ortamda problemleri çözmenin yaratıcı yollarını teşvik ederek yükseköğretimi zenginleştirir. Ayrıca KAUST ile dünyadaki diğer kurum ve şirketler arasındaki işbirlikçi işletmeler ve projeler için bir merkez olarak hizmet vermektedir. KAUST; öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, çalışanlarımıza ve ailelere aktif bir yaşam tarzı benimsemeleri için ilham vermek ve motive etmek için tasarlanmıştır. En son teknolojiye sahip fitness tesislerinden golf sahasına, birçok kaliteli restorana, fastfood restoranlarına, ilk ve orta dereceli okullara kadar tüm imkan ve hizmetler mevcuttur” diye konuştu.
KAUST’a başvurma şartlarını anlatan Prof. Şahika İnal ise “KAUST’a başvurmak için üniversitenin akademik müfredatıyla ilgili çalışma alanlarından birinde lisans-yüksek lisans derecesi elde etmeli, üniversiteye kayıt yaptırdığınız yarıyıldan önce çalışmalarınızı tamamlamış olmalısınız. Mevcut çalışma alanınız, üniversitenin mühendislik, matematik veya fiziksel, kimyasal ve biyolojik bilimler gibi akademik müfredatlarıyla ilgili disiplinlerden biri olmalıdır. Üniversiteye giriş için kümülatif çevrim oranı için asgari bir gereksinim yoktur. Bununla birlikte ortalama olarak, çoğu adayın toplamda 3.5 veya daha fazla toplam kümülatif  ortalaması veya diğer global değerlendirme sistemlerinin eşdeğeri olması gerekir. Mevcut kabul edilen öğrenci oranı toplam 4 üzerinden 3.7’dir” dedi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Beklentilerin farkındayız
Beklentilerin farkındayız
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması