Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı Kozmetoloji Bilim Dalı’nın düzenlediği “7. Ege Kozmetik Günleri”, “Yeni Güzellik Kavramı: Akılcı Kozmetik Kullanımı” temasıyla gerçekleştirildi. Etkinliğe; EÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hande Gürer Orhan, Majistral Eczacıları Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan, İzmir Eczacı Odası Saymanı Adem Kaya, Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim Dalı ve Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Etkinliğin açılışında konuşan Dekan Prof. Dr. Gürer Orhan, “Bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz etkinliğimizle ilgili yıllardı güzel geri bildirimler alıyoruz. Buradaki eğitimler fayda sağlıyor. Akredite üniversite ve Eczacılık Fakültesiyiz. Eğitim programlarımız çifte akredite. Araştırma geliştirme alanında hocalarımız, üniversitemizin önde gelen gruplarında yer alıyor. Kamuya, sektöre, öğrencilere böyle bir etkinlikle eğitim verilecek olması da önemli bir toplum hizmeti. Üniversiteler için toplumla iç içe olup, bilgi birikimini topluma aktarabilmek önemli. Başta hocalarımız olmak üzere etkinliğe katılan tüm kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
“Kozmetik ürünler duyulara hitap eder”
Majistral Eczacıları Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan, “Kozmetik denince akla güzel görünmek ve sosyal yaşamda fark edilmek gelir. Bu durum öz güven ve iyi hissetmeyi sağlar. Kozmetik ürünler, duyulara hitap eder. Günümüzde bu ürünler ilaçlardan daha çok tüketiliyor. Eczacılar da ilacın yanı sıra kozmetik ürünler hakkında da geniş bilgiye sahip olmalı. Eczacılar, kozmetik alanda çıkan her türlü yayını yakından takip etmeli” dedi.
Eczacılık Fakültesi Farmasötik Teknoloji Anabilim ve Kozmetoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özgen Özer ise, “Bu toplantının amacı eğitim. Önemli paydaşlar olarak bir aradayız. Bölüm olarak en fazla lisans öğrencisiyle proje yapan anabilim dalıyız. 70’e yakın lisansüstü öğrencimiz var. Üniversite-sanayi iş birliğini çok önemseyen bir bölümüz” diye konuştu.
“Kozmetik bilimi insanlık tarihi kadar eski”
Kozmetik Üreticileri ve Araştırmacıları Derneği Üyesi Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan, “ Kozmetik bilimi, insanlık tarihi kadar eski. Bugün, bir dünyada yaşayıp 1,5 dünya tüketiyoruz. İklim ve çevre konusunda duyarlı eczacılar olarak, kozmetik ürünlerin geri dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapmalıyız” diye konuştu.
İzmir Eczacı Odası Saymanı Adem Kaya ise “ İzmir Eczacı Odası olarak meslek içi eğitimlere önem veriyoruz. Türkiye’nin en çok meslek içi eğitim yapan eczacı odasıyız. EÜ Eczacılık Fakültesi ile iş birliği içinde pek çok eğitim yaptık. Kozmetik eczacılık için çok değerli. Ancak ürünlerin kontrolsüz şekilde değişik yerlerde satılması büyük bir dezavantaj” dedi.
İki gün devam eden “7. Ege Kozmetik Günleri” kapsamında alanında uzman konuşmacılar çeşitli sunumlar yaptı. Sağlık Bakanlığı TİTCK Kozmetik Ürünler Daire Başkanlığından Zehra Civelek, “Kozmetikte Güncel Durumlar”, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Evren H Gökçe “Sürdürülebilir Kozmetikler: Üretim ve Tüketim Perspektifi”, Majistral Eczacılar Derneği Başkanı Uzm. Ecz. Ahmet Nezihi Pekcan “Günümüzde Majistral Kozmetikler” hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Etkinlik boyunca çeşitli kozmetik firmaları stantlar açarak ürünlerini tanıttılar. Etkinlik sonunda katılımcılara katkılarından dolayı “Teşekkür Belgesi” verildi.
YORUMLAR