Dürüst ve şeffaf bir yönetim sergileyeceklerini belirten SP Adayı Kılıç, “Planlı ve programlı çalışacağız. İşi ehline vereceğiz. Yolsuzluk ve israfa geçit vermeyeceğiz. Belediyenin kaynaklarına, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Hizmette ve atamada partizanlık ve ayrımcılık yapmayacağız. Kapımız, her zaman ve herkese açık olacak. Herkesin derdi ile dertlenecek, halkımız ile bütünleşeceğiz. İmar uygulamalarında hiç kimseye haksız rant sağlamayacağız. Merhametli ve adil olacağız” şeklinde konuştu.
Saadet Partisi (SP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç, metro ve hafif raylı sistemlere ek olarak hava-ray hatları kuracaklarını ifade ederek, hava-ray hattı hakkında, “Metro ve hafif raylı sistemlere alternatif ve entegre olarak yapılacak havaray hatları, araç ve insan trafiğine tabi olmayacağı gibi yollarda rahatlığa da sebebiyet verecek olması nedeniyle trafiği rahatlatma etkisi de gösterecektir. Mevcut yolların üzerinde biraz daha yüksek bir şekilde, 5 metrenin üzerine çıkınca bütün yollarda hava-ray sistemi kurulabilir. Sanıyorum ki İzmir trafiğini çok rahatlatacaktır” dedi.
1 Nisan sabahı başkan olarak hitap etmeyi dilediğini ancak olmazsa da İzmir’i kim yönetecekse başlarının tacı olduğunu kaydeden Şerafettin Kılıç, “İnsanlar layık oldukları şekilde yönetilirler. İnsanlar kendini değiştirmezse, Allah o toplumu değiştirmez. Tercih etmezlerse de ne yapalım? Tercih ettikleri kişi tarafından bu güzel şehrimiz yönetilir. Geçmişte hazırladığımız projelerin mevcut iktidarlar tarafından yapılması dahi bizi memnun etmiştir. Kim İzmir’e hizmet ederse etsin başımızın tacıdır. Ama belediyenin parasını kimse tar-u mar edemez. Buna göz yummayız. Önleyebilirsek önleriz, önleyemezsek de Allah’a havale ederiz ne yapalım” şeklinde manidar bir açıklama yaptı.
“İzmir’i temiz bir kent yapmak istiyoruz. Kokulardan arınmış bir kent yapmak istiyoruz. Körfezi pırıl pırıl olan bir kent istiyorum” diyen Şerafettin Kılıç, “Eskiden belediye binasının olduğu erde demir para atılırdı ve çocuklar atlayıp o parayı denizden bulup çıkarırdı. Su sirkülasyonunu sağladığımız takdirde deniz kendini temizleyecektir. Dışarıdan gelen pisliklerin denize akmasına mani olmak ve arıtım tesislerinin çalışıyor olması gerekir. Ya belediye kendi imkanlarıyla gerçekleştirir ya da bir firmaya ihale edilir. İzmir ile ilgili hiçbir konuyu göz ardı edemeyiz” dedi.
Ekonomik, yaygın, kaliteli ve rahat hizmet sunacağız
SP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç, kent yönetimi anlayışı kapsamında yapacaklarını şöyle sıraladı:
“Hizmetlerimizde gaye edinilmesi gereken temel nokta, toplumun bütün kesimlerinin istifade edeceği ekonomik, yaygın, kaliteli ve rahat hizmeti sunmak olacak. İlçe belediyeleriyle yakın işbirliği ve yardımlaşma sağlanacak, parti farkı gözetmeden İzmir ili bir bütün olarak değerlendirilecek. Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği yapılacak; karşılaşılan sorunlara çözüm bulmada ortak gayret sarf edilecek. Kentte var olan Meslek Odalarının yanı sıra toplumun örgütlü tüm kesimlerinin bu sürecin parçası olması için katılımı sağlayacak düzenlemeler yapılacak. Kentin sanayisiyle, tarihiyle, turizmiyle, kültürüyle, ticareti ile bütünsel olarak, toplumsal, ekonomik, fiziksel gereksinimine yönelik katılımcı planlama ve uygulama anlayışı esas alınacak. İzmir’de “Katılımcı Yerel Demokratikleşme Modeli” uygulanacak ve geliştirilecek. Halk Günü, Beyaz Masa ve Halk Meclisleri uygulamaları ile beraber yeni bir yönetim anlayışı hayata geçirilecek. Üniversiteler ile koordineli makro planlar ve projeler yürütülecek. Şehrimizde istihdam artırıcı yatırımların yapılmasında belediyemiz, imkânları ölçüsünde yardımcı olacak.”
SAADET PARTİSİ (SP) BÜYÜKŞEHİR ADAYININ PROJESİNİN ANA BAŞLIKLARI İSE ŞU ŞEKİLDE:
Kentsel Yapılaşma ve İmar: İmar uygulamalarında hiç kimseye haksız rant sağlamayacağız. Şehrin planlanması sırasında ranttan kaynaklanan haksız zenginleşmenin önünü keseceğiz. Rantın şehre katkısı sağlanarak toplumsal refahı artıracağız. Master imar planı katılımcı bir anlayışla yeniden revize edilecek, gecekondu bölgelerinin imar ıslah çalışmaları yapılacaktır. Yeni iş merkezleri ve yerleşim alanları, meydanlar, kamu hizmet alanları oluşturulacak, böylece kentsel dönüşüm projelerine hız verilmiş olacaktır. Yasal ve düzenli yapılaşmayı sağlayacağız. Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Projesini en kapsamlı şekilde uygulayacağız.
Tarihi/Doğal-Kültürel Mirasın Korunması: İzmir kentinin sahip olduğu doğal, kültürel ve mimarlık mirası değerlerin korunarak yaşatılması, yeniden kente kazandırılması öncelikli programlarımızdan olacaktır. Şehir tarihsel, kültürel geçmişi ve değerleriyle barışık olarak yönetilecektir.
İzmir kenti, tarihsel kimliği ile bir liman kenti olmanın yanında denizci bir kent olma özelliğini de taşımaktadır. Ancak bugün İzmir’de denizle bütünleşmek sadece sahilde yürüyüş yapmaya indirgenmiştir. Hedefimiz yatları, mega yatları, marinaları, su sporları merkezleri ve deniz müzeleri gibi sosyal tesisleriyle denizle bütünleşen kent ve kentle bütünleşen deniz formu kurmaktır.
Yeşil Alanlar: İzmir, 5 m² yeşil alan miktarı ile dünya standartlarının oldukça gerisinde kalmıştır. Mevcut yeşil alanlar revize edilecek ve yeni yeşil alanların oluşturulması çalışmaları yapılacaktır. “Şehir içinde yeşil değil, yeşil içinde şehir” anlayışı uygulanacaktır. Mevcut sokak arası parklar, yaya yollarıyla bağlanarak kesintisiz uzun mesafelerde yeşil zincirleri oluşturulacaktır.
Körfeze Geçmişini Hatırlatmak: Asfalt yollar ve beton binaların oluşturduğu setlerle denizle ilişkisi kesilmiş; kötü imar uygulamalarına ya da ranta kurban edilmiş ve denizle ilişkisi görsel düzeyde dahi kurulamayan bir kente dönüşmüştür. Yük limanının körfez dışına çıkarılarak ve yolcu limanı hizmetinin devam edip geliştirilmesi, yeni yapılacak yat limanları, balıkçı barınakları, feribot iskeleleri, vapur ve deniz otobüsü seferleri ile deniz kullanımının artırılması sağlanacaktır.
Çevre – Turizm: Dağ turizmi, deniz turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi teşvik edilecek; tarihi ve kültürel dokular asıllarına uygun olarak restore edilecek ve halkın hizmetine sunulacaktır. Jeotermal enerjiden sağlık turizmi olarak azami ölçüde faydalanılacaktır.
Ulaşım Politikası: Kent içi ulaşım planlamasında raylı sistemleri öne çıkaran ulaşım politikaları izlenecektir. Raylı sistemler deniz ulaşımı ve otobüs ulaşımı sistemleri ile entegre edildiği bir plan içerisinde programlanacaktır.
FAHRETTİN ALTAY-NARLIDERE METRO HATTI İVEDİLİKLE TAMAMLANACAK
Fahrettin Altay-Narlıdere metro hattı ivedilikle tamamlanacak, bu hattın uzantısı olarak Güzelbahçe’ye ulaştırılması sağlanacaktır. Bunların yanı sıra Üçyol-Şirinyer-Buca (Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüs) metro hattı ile Halkapınar-Otogar metro hattı projeleri uygulamaya geçirilecektir.
METRO VE HAFİF RAYLI SİSTEMLERE ALTERNATİF OLARAK HAVA-RAYHATLARI
Metro ve hafif raylı sistemlere alternatif ve entegre olarak yapılacak havaray hatları, araç ve insan trafiğine tabi olmayacağı gibi yollarda rahatlığa da sebebiyet verecek olması nedeniyle trafiği rahatlatma etkisi de gösterecektir. Mevcut yolların üzerinde biraz daha yüksek bir şekilde, 5 metrenin üzerine çıkınca bütün yollarda hava-ray sistemi kurulabilir. Sanıyorum ki İzmir trafiğini çok rahatlatacaktır. Üçkuyular Karşıyaka bağlantısını sağlamada tüneli tercih ediyoruz. İmkan bulursak tünel geçit projesini buraya da kazandır
Selçuk’tan Aliağa’ya kadar olan alanda deniz ulaşımı neredeyse yoktur. Yaz mevsiminde daha sık olmak şartıyla Urla, Mordoğan, Foça ve diğer sahili olan ilçelere vapur seferleri konulacaktır. Ayrıca şehir merkezinde diğer semtlere yeni iskeleler açılarak yeni deniz ulaşımı bağlantıları yapılacaktır.
Ulaşım fiyatlarında makul ölçüde indirime gidilecektir. Milli ve Dini bayramlarda ulaşım tüm halka ücretsiz olacaktır.
Modern ulaşım teknikleri ile toplu ulaşım ve trafik problemleri çözümlenecektir. Kentin güvenli, hızlı, sorunsuz ulaşımı için bugünkü trafik yoğunluğundan da öte 50 yıl sonrası göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan her noktaya yoncalar, alt ve üst geçitler, bat-çık’lar yapılacaktır. Yüksek kapasiteli yeraltı ve yer üstü otoparklar inşa edilecektir.
Afet Politikası ve Yönetimi: Şehrimizde modern afet yönetimi modeli uygulanacak, afet öncesi yapılacak olan “risk azaltma” ve “hazırlıklı olma” çalışmalarına ağırlık verilecektir. Bununla birlikte yaşanan bir afet sonrası vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, onların yaşam düzenlerinin en kısa sürede normale döndürülmesi, afetin yarattığı ekonomik, sosyal ve psikolojik kayıplarının giderilmesi konularında yapılacak projeler devreye sokulacaktır.
İş Hayatı: Sanayici, işadamları ve esnafımıza yönelik destekler sağlanacaktır. Organize sanayi bölgeleri oluşturularak altyapıları hazırlanıp sanayici ve iş adamlarımızın istifadesine sunulacaktır. Şehrimizi dünya ticareti açısından cazibe merkezi haline getirecek projelere sahip çıkılacak ve desteklenecektir.
Belediyemiz iş adamlarımızın dışa açılmasında aktif rol oynayacak “Kardeş Şehir” anlaşmalarıyla İzmir’de üretilen ürünlerin yurt dışında tanıtılması ve pazarlanmasında öncü bir rol üstlenecektir.
Belediye bünyesinde esnaf ve sanayicimize yardımcı olacak bir birim oluşturulacaktır. Belediye Esnaf ve Sanayiciyi Destek Birimi (BESDEB) kurulacaktır. Esnaf odaları ile her zaman işbirliği yapılacak ve esnafımızın sorunlarının çözümünde belediye bütün imkânları ile yardımcı olacaktır.
Kongre Merkezi: Kongre kültürünün son yıllarda dünyada yaygınlaştığı görülmektedir. Bunun fırsat bilinerek hava, deniz, kara ulaşımında sıkıntısı olmayan şehrimizin bir kongre şehri yapılması, bu vesile ile turizmin canlandırılması ve ülkemizin tanıtılması amaçlanarak İzmir’imize yakışır devasa bir Kongre Merkezi kazandırılacaktır.
Engellilere Özel Projeler: Makyaj ve göstermelik uygulamalar yerine gerçekçi, bilimsel, akla dayanan, ortak düşünce sentezine dayalı bir çözümün ideal bir çözüm yolu olduğu muhakkaktır. Ulaşım bütün engellilere ücretsiz olarak sağlanacaktır.
Engellilerin çalışma yaşamına katılımları hususunda belediyemiz gerçek bir katalizör işlevinde bulunacaktır. Engellilerin serbest girişim yoluyla iş kurmalarını teşvik edilecektir. Engelliler için özel rehabilitasyon merkezi ve işyeri kurulacaktır. Engelli dostlarımız burada her türlü sosyal hakka sahip olarak çalışacak, üretime katılacak ve geçimlerini temin imkânı bulacaklardır.
Sosyal Projeler: Fakir öğrencilere kırtasiye yardımı yapılacak, dar gelirli öğrencilere ve üniversite öğrencilerine burs verilecektir. Su fiyatları, sadece maliyeti karşılayan bir orana çekilerek ciddi bir indirim yapılmış olacaktır. Aş evleri ve ramazan çadırları kurulacaktır.
Kadın Sağlığı Merkezleri: Kadınlara has problemlerin, çalışanlarının kadın olduğu merkezlerde bedelsiz çözülmesi, daha ileri sıkıntıların teşhis edilmesi, aile içi iletişim, çocuk sağlığı ve dengeli beslenme konularında mahalle ve semt bazlı merkezler açılacaktır.
Hoş Vefa Tesisleri: Yaşlılarımız evlerinde içine kapanmış ve boynu bükük bırakılmayacaktır. Yaşlılarımız güler yüz ve nezaket içerisinde semtlerinden alınarak, Hoş Vefa Tesisleri’nde en güzel şekilde ağırlanacaktır.
Belediyelerimiz kimsesizlere kucak açacak, sokak çocuklarını topluma kazandıracak çalışmaları acilen yapacaktır. Yoksullar, kimsesizler ve yaşlılar belediye tarafından kurulacak bakım evlerinde ikamet ettirilecektir.
Çalışan annelerin, küçük çocuklarını güvenle bırakabilecekleri kreşler açılacaktır. Anaokullarında, çocuklarımızın uzman eğitimciler gözetiminde sosyalleşmeleri sağlanacaktır.
Evlendirme Yardımı: Evlenme kararı alıp maddi imkânsızlıklar nedeniyle ev kurma sıkıntısı yaşayanlara yardım yapılacaktır.
Sanat Eğitimi ve Meslek Edindirme Kursları: Bu kurslar, insanlarımıza meslek, hobi, kronik sıkıntıları rehabilite, kent hayatına uyum, yeni çevre ve sosyalleşme gibi birçok probleme çözüm imkânı sunacaktır. Tüm branşlar, özel eğitimler, halk seminerleri ve sergiler ücretsiz olacaktır. Branş olarak Mesleki Teknik Eğitimler, El Sanatları, Türk İslam Sanatları, Bilgisayar Teknolojileri, Müzik Eğitimi, Dil Eğitimi, Spor Eğitimleri, Sosyal ve Kültürel Eğitimler alanlarında eğitim verilecektir. Ayrıca bu sayede üretim ve istihdamı artırarak birincil derecede aile bütçesine, dolaylı olarak da ülke ekonomisine katkı sağlamak ve şehirdeki iş gücü potansiyelini harekete geçirmek de yapılmış olacaktır.
Belediyemiz, şehrin ihtiyaç duyulan bölgelerinde klasik park anlayışının dışında, işlevsel fonksiyonlar yüklenen, geleneksellik ile moderniteyi bir sentezde birleştiren, toplu sinerji oluşturan orijinal park uygulamaları gerçekleştirecektir
Şehirler kültürle değişir ve gelişir. Seçkin kültür merkezleri kuracağız. Bu mekânlarda insanlarımızı sosyal hayata dâhil edecek kültürel aktivite programları da uygulanacaktır.
Aktif Enerji Gençlik Merkezleri: Gençlerimize diyalog kurabilme, eğitim-öğretim, eğlence ve araştırma ihtiyaçlarını karşılayabilme, aynı zamanda yerel, ulusal ve uluslararası gençlik projeleri oluşturabilmeleri için uygun ortamlar sunacak olan Gençlik Merkezleri açacağız.
TARIMDA ÇÖZÜM PROJELERİ: Tarımsal kalkınmanın büyük boyutlu ve kapsayıcı olması için çok geniş çaplı çalışmalar ve projeler uygulanacaktır. İzmir'e, Ege'ye ve hatta tüm ülkeye bir tarım ülkesi olduğumuzu hatırlatacak önemli yatırımlar yapılacaktır.
Belediye tarafından yapılacak tarımsal projeler:
1-Zehirsiz tarımsal meyve sebze üretiminin temini projeleri
2-Tarımsal aile işletmelerinin temini projeleri
3-Üretici birlikleri ve tarımsal kalkınma stantları
4-Yeşil alanlarda ve parklarda yerli üreticilerden bitki kullanılması
5-Organik marketler zinciri
6-İzmir tarım ürünlerini sağlık ve kalite açısından dünya markası yapma
7-Bakırçay ve Gediz nehirleri rekreasyon ve sulama projeleri
8-Tarımsal örgütlenme destekleri
9-Çiftçi pazarları projesi
10-Zeytin ve kestane ağaçları rehabilite projeleri
11- Tarımsal artıkların çevreye zararını engelleme ve ekonomiye kazandırma projeleri
12- Üreticiler için proje eğitimleri ve proje hazırlama ofisleri oluşturma
13-Tarımsal yapılar için belediyece yapılacak iş ve işlemleri kolaylaştırma
Kılıç projelerini açıkladı
Saadet Partisi (SP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Şerafettin Kılıç, Balçova Termal Otel’de düzenlenen proje lansman toplantısında projelerini açıkladı.
12 Mart 2019 - 17:27
YORUMLAR