AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Konak’ta yapımı yüzde 93 oranında tamamlanan ve her birinin maliyetinin 100 milyon TL olan Konak 19 Mayıs İlkokulu, Konak 19 Mayıs Ortaokulu ve Konak Dumlupınar İlkokulu’nda incelemelerde bulundu. AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye'ye eğitimde çağ atlattıklarını belirten Çankırı okul öncesinden, yüksek öğrenime varana kadar her alanda öğrenciyi ve eğitimi destekleyen uygulamaların 81 vilayette hayata geçirildiğini açıkladı. Toplumların geleceğinin şekillenmesindeki en önemli dinamiğin eğitim olduğunu vurgulayan Çankırı,İzmir’de 2002 yılından günümüze kadar hükümetin eğitim alanındaki yatırım politikalarıyla laf değil hizmet üreten parti olduklarını açıkladı. İzmir’de derslik sayısını 16 bin 76’dan 37 bin 822’ye çıkardıklarını belirten Çankırı; “ Adalet ve Kalkınma Partisi olarak yola çıktığımız ilk günden bu yana eğitimin aslında bir savunma sahası olduğunu her daim kendimize şiar edindik Bu yüzdendir ki yenilenen ve yeniden yapımı tamamlanan okullarımızın fiziki ortamını eğitime daha uygun hale getirdik. FATİH Projesi ile eğitimde teknolojiden üs düzeyde yararlanmaya başlandı” dedi.
“İzmir çivisi çıkmış bir yönetim istemiyor”
Çankırı Konak Belediyesi tarafından 1. Kadriye Mahallesi’nde içerisinde kapalı pazaryeri ve düğün salonunu da barındıran ve bölgede 5 yıldızlı tesis olarak tanıtımı yapılan sosyal tesisin akıbetinin yılan hikayesine döndüğünü açıklad. Yaklaşık 5 yıldır kamuoyunda ‘açılışa gün sayıyor’ başlıkları ile bölge halkını oyalayan ve mağdur eden muhalefete karşı eser ve hizmet siyaseti üreten bir parti olduklarını dile getiren Çankırı, “Bu kentin yöneticisi değiliz ama bu kenti AK Belediyecilik ile tanıştıracağız. Çünkü bu kentin derdiyle dertleniyoruz. Bu şehri denize kıyıdan ibaret görenlerle aynı gemide değiliz. Biz okuyup, düşünüp, uygulayan bir partiyiz. Konak gibi merkezi bir ilçede 6 bin 500 metrekarelik alanda detay çalışmasına geçildi diyerek her defasında bölge halkı mağdur edilmiştir. Bunların zaten hizmet gibi bir dertler yok. Biz bölge halkının ve öğrencilerinin yaşadıkları konuma aidiyet duygularının artmasını sağlayan, dezavantajlı bölgelerde mimari yapısı ve sahip olduğu teknik ve fiziksel koşulları ile çevreye duyarlı okul binaları inşa ediyoruz. Ve bu okullar her alanda olduğu gibi su tasarrufunu ikiye katlayan sistemlerle donatılmış vaziyette. Yani düşünün kentin çürümüş ve yıllardır kronikleşen alt yapı sorunu nedeniyle etkili olan yağışlarda su taşkınlarına neden olan yağmur sularını drenaj tekniği ile doğa dostu okullarımızda tekrar kullanılabilir hale sunuyoruz. Biz 450 günde su tasarrufunu ikiye katlayan okullar yapıyoruz. Ancak CHP yönetimindeki belediyelere bakın 5 yıldır bir pazaryeri inşaatını bitiremiyor. Bunların millete hizmet rotası yoktur olmamıştır da. İzmir’de çivisi çıkmış bir yönetimin eser üretmesi beklenemez. Sınıfta kalmışlardır. Yerel seçimlerde İzmir bu yönetimin karnesini iyi tutmuştur ve beceriksizlikleri nedeniyle seçmenden gereken yanıtı alacaktır” dedi.
Çankırı yeni 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, büyük fedakârlıklarla ülkenin her köşesinde mesleğini aşkla yapan öğretmenler başta olmak üzere tüm öğrencilere ve eğitim camiasına başarılar diledi.
İzmir’de Eğitimde Neler Yapıldı?
Eğitimdeki kalite ve verimliliği arttırmak amacıyla 2017-2022 yılları arasında temel eğitimde (yıkılan/yapılan) 26 okul (640 derslik) yatırımı tamamlanmış olup, devam eden 39 okul (1016 derslik) yatırımı, ihale aşamasında 23 okul (468 derslik) yatırımı ve proje aşamasında 20 okul (428) yatırımı mevcuttur. Ortaöğretimde ise 2017-2022 yılları arasında biten (yıkılan/yapılan) 1 okul (24 derslik) yatırımı, devam eden 10 okul (268 derslik) yatırımı, ihale aşamasında 17 okul (396 derslik) yatırımı, proje aşamasında 8 okul (184 derslik) yatırımı mevcut.
YORUMLAR