Ege İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen “2018 Yılı Değerlendirmesi ve Teknik Tekstiller Alanında Yaşanan Gelişmeler” toplantısında, konuşan Ünlütürk, bir örme kumaşın kilogram fiyatının 6 dolar seviyesinde olduğunu, koruyucu özellikli hale getirildiğinde 30 dolarlara ulaştığı bilgisini verdi.
“İş güvenliği mevzuatında çalışma yerleri şartlarına göre kıyafetlerin işverenlerce verilmesinin zorunluluğunun olmadığı bilgisini veren Ünlütürk, “Almanya gibi, diğer gelişmiş ülkelerdeki gibi bu alanda bir mevzuat düzenlemesi olması halinde teknik tekstilin bu alanda önümüzdeki yıllarda büyüme göstereceğini dile getirdi.
Yabancı bağımlılığını azaltmak istiyoruz
“Biz yabancıların geliştirdiği lifleri ve elyafları kullanarak üretim yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşan Ünlütürk amaçlarını şöyle özetledi; “Teknik tekstil alanında çalışan firmaların lif geliştirme altyapısını güçlendirmek istiyoruz. Teknik tekstilde kumaş üretiminde Çin’e, Almanya’ya, ABD’ye bağımlılığı ortadan kaldırmak istiyoruz. Tekstil sektöründe firmaların hammadde AR-GE’sini geliştirmek için harekete geçtik.”
Ege Bölgesinde teknik tekstilin gelişimi için UR-GE projesi gerçekleştirmek istediklerini dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Cumhur İşbırakmaz ise; tekstil sektöründeki firmalara UR-GE projesine katılmaya davet etti. Toplantıda; TEKSMER uzman ve yöneticileri 2018 yılı faaliyet değerlendirmesi, 2019 yılı planları ve hedefleri, dünyada ve Türkiye’de teknik tekstil üretimi ve ihracatı ile ilgili son trendler hakkında bilgi verdi.
“Harekete geçtik”
Tekstil sektöründe katma değerli ürün ihracatını arttırmak için Teknik Tekstiller Araştırma ve Uygulama Merkezi (TEKSMER)’ni 2014 yılında kurduklarını belirten TEKSMER Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ünlütürk, amaçlarının İzmir ve çevresini Teknik Tekstil Merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
16 Ocak 2019 - 09:39
YORUMLAR