İzmir Veremle Savaş Derneği, “Veremle Savaş Haftası’nda” bir çok etkinliğe imza attı. Öncelikle eğitime destek amaçlı, üniversitede okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere bursu artıran dernek, “Eğitime Tam Destek” sloganıyla bu etkinliğini hızlandırdı.
Ayrıca, “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” boyunca toplumun bilgilendirilmesi amacıyla sempozyumlar ve konferanslar düzenleniyor, okullarda eğitimler veriliyor.
İzmir Veremle Savaş Derneği Başkanı Şule Bakan, “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” kapsamında derneğin faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan, “181 üniversite öğrencisinin eğitimine burs vererek destek oluyoruz. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ise daha fazla ihtiyaç sahibi ögrenciye ulaşmayı amaçlıyoruz. İzmir Veremle Savaş Derneği Kız Öğrenci Yurdumuzu da önümüzdeki eğitim öğretim yılında faaliyete geçirmeyi ve eğitime destek faaliyetlerimizi hız kesmeden artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. Bu kutsal görevi yerine getirirken Sağlık Bakanlığımız’ın sınırsız desteklerinede müteşekkiriz” dedi.
Verem Savaş Dispanserlerinde kayıtlı bulunan ihtiyaç sahibi hastalara anlaşmalı oldukları firmalardan temin edilen alışveriş kartları ile gıda yardımı yaptıklarını sözlerine ekleyen Şule Bakan, “İhtiyaç sahiplerine gıda yardımları yanı sıra her yıl yine alışveriş çeki vererek giysi yardımları yapıyoruz. Türkiye’de verem hastalığının bugün geldiği noktada, Sağlık Bakanlığımızın da katkılarıyla, dispanserlerimiz gözetimli ücretsiz ilaç desteğiyle veremle savaşta önemli bir gelişme kaydetti” şeklinde konuştu. Şule Bakan, sözlerini “Esnaf Odaları Birliği ile yapılan yolcu taşımacılığında İzmir’deki şoförlerimize uyuşturucu testi, mali durumumuza göre İzmir Verem Savaş Birimleri ve okulların bakım ve onarımlarını destekliyoruz. Tüberkülozlu hastalara maddi yardımlar Aile ve Sosyal Yardımlaşma Bakanlığı aracılığı ile yapılıyor” açıklamasıyla tamamladı.
Bakanlıktan Veremle Savaşa Tam Destek
Sağlık Bakanlığı, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği içerisinde tüberküloz kontrol çalışmalarını, Tüberkülozu Bitirme Stratejisi (End TB) çerçevesinde kamunun yanında özel sektör, sivil toplum örgütleri ve gönüllü kuruluşlarla birlikte yürütmektedir. Önümüzdeki yıllarda da tüberküloz kontrol programı, tüberküloz eliminasyonu hedeflenerek sürdürülecektir. Ülkemizde yürütülen başarılı kontrol çalışmaları ile tüberküloz hasta sayısı her yıl yaklaşık %6-7 oranında azalmaktadır. 2005 yılında verem savaşı dispanserlerine kayıtlı toplam tüberküloz hasta sayısı 20.535 iken, 2016 yılında bu sayı 12.417’ye düşmüştür. Bugün ise bu rakam hızla düşmeye devam etmektedir.
“Eğitime tam destek!”
İzmir Veremle Savaş Derneği, “Veremle Savaş Haftası’nda” bir çok etkinliğe imza attı.
09 Ocak 2019 - 13:44
YORUMLAR