Doğal Taşın Tüm Bileşenleri İzmir’de

Doğal Taşın Tüm Bileşenleri İzmir'de

Türk doğal taş ihracatının can damarı 26. Marble İzmir Fuarı ticaretin yanı sıra teknoloji ve tasarım odaklı uluslararası etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Doğal taşın tüm bileşenleri, sektöre yeni bir nefes kazandırmak için fuarda buluşuyor.

Doğal Taşın Tüm Bileşenleri İzmir'de

Türk doğal taş ihracatının can damarı 26. Marble İzmir Fuarı ticaretin yanı sıra teknoloji ve tasarım odaklı uluslararası etkinlikleri ile dikkat çekiyor. Doğal taşın tüm bileşenleri, sektöre yeni bir nefes kazandırmak için fuarda buluşuyor.

Doğal Taşın Tüm Bileşenleri İzmir'de
21 Ağustos 2021 - 09:34

Türkiye’deki doğal taş ihracatının dünyaya açılan önemli kapılarından biri olan Marble İzmir Fuarı için nefesler tutuldu. 25-28 Ağustos 2021 tarihlerinde fuarizmir’de düzenlenecek 26. Marble İzmir; ticaretin yanı sıra bilimsel kongre ve etkinlikleri, sanal gerçeklik deneyimleri, kültürel ve teknik gezileri, tasarım yarışması ve daha pek çok organizasyonu ile ziyaretçilerine unutulmaz bir fuar deneyimi yaşatacak. Yurt içi ve yurt dışından pek çok akademisyen, mimar, mühendis, tasarımcı, satın almacı, proje yöneticisi ve taş işletmecisi; sektörün nabzını tutmak için bir araya gelecek. Doğal taşa yönelik en yeni gelişmeler, 26. Marble İzmir’den dünyaya açılacak. 

Kongre, farklı disiplinleri bir araya getiriyor

İki yılda bir düzenlenen Uluslararası Taş Kongresi, 24-27 Ağustos 2021 tarihleri arasında yoğun bir program ile fuarı zenginleştiriyor. Geçtiğimiz yıllarda bilimsel ağırlıklı oturumlarla gerçekleşen kongre, bu yıl farklı disiplinlerin yer alması ile çeşitleniyor. Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, Macaristan, Portekiz ve Türkiye’den konuşmacıların yer aldığı kongreye; bilim insanlarının yanı sıra mimar, taş üreticisi, uygulamacı ve kullanıcılar da katılım gösteriyor. 12 oturum, 5 panel, 81 konuşmacı ve 29 moderatörden oluşan kongreye 300’e yakın kayıt gerçekleşti. Kongrede, “Doğal Taş Jeolojisi”, “Doğal Taşların Ocak Teknolojisi”, “Doğal Taşların İşleme Teknolojisi”, “Taş: Ekonomi, Finans ve Mevzuat”, “Taş Koruma, Bakım ve Restorasyon”, “Taşın Tasarımı, Mimaride Taşın Anlamı ve Önemi” konuları uzmanlar tarafından ele alınacak. Kongrede, “Harran Sanat Projesi”, “Tarihi Bazda Yeraltı Ocakları”, “Cephe Mühendisliği”, “Yeraltı Taş İşletmeciliği Tarihi Bazda Urfa ve Carrara Örnekleri” gibi oturumlar; doğal taş sektör temsilcilerinin yoğun ilgi göstereceği önemli konu başlıkları arasında yer alıyor. 

Farklı deneyimlerle zenginleşiyor

Bilim insanları ile doğal taş sektörünün tüm temsilcilerini bir araya getirmeyi amaçlayan kongrede, renk ve desen çeşitliliği ile mimarların gözdesi olan Türk doğal taşının işlenme sürecine ilişkin son teknolojiler değerlendirilecek. Bilimsel verilerin fuar bünyesinde pratiğe dönüştürülebilmesi adına, kongre katılımcıları için kültürel ve sektörel etkinlikler yapılacak. Kongre sürecinde 3D, VR deneyimler ve sanal gerçeklik sunumlarının gezilerle desteklenmesi ile katılımcılara binlerce yıllık teknikler, mimari uygulamalar ve günümüz üretim ortamları tanıtılacak.  

6. Uluslararası Taş Kongresi; İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği, İZFAŞ, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Ege Maden İhracatçıları Birliği, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (TİM Maden Sektör Kurulu) güç birliği ve Denizli İhracatçılar Birliği  (DENİB) desteği ile düzenleniyor. Kongre, gezi, kayıt ve etkinlikler ile ilgili tüm bilgilere www.uluslararasitaskongresi.com adresinden Türkçe ve İngilizce olarak erişim sağlanabilir. 

Kıtalararası çağrıya yanıt var!

2019 yılında Marble İzmir kapsamında düzenlenen ve devlet düzeyinde birliklerin geniş katılımıyla birlikte doğal taş kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla kıtalararası bir çağrıda bulunan Dünya Taş Forumu, önceki yılın başarı ve ilgisi ardından bu yıl “Dünya Taş Zirvesi ” olarak gerçekleşecek.  Yeni adıyla bir marka değeri yaratan World Stone Summit (WSS), Marble İzmir’de gelişen uluslararası iş birliklerine zemin hazırlayacak. Doğal taşa küresel marka değeri katmayı hedefleyen bu oluşumun temelleri fuarda atılacak. Uluslararası düzenlenen WSS, 26 Ağustos tarihinde kıtalararası çağrısına yanıt bulacak. “Uluslararası Doğal Taş Sektörünün Bugünü ve Geleceği” adı altında gerçekleşecek zirveye; Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, İran, İspanya, İtalya, Kosova, Polonya, Rusya, Tunus, Türkiye ve Yunanistan’dan katılım olacak. Ülkelerin taş birliklerinden temsilciler, Türkiye’nin tüm dünyaya doğal taş üssü olması gerektiğini ele alacak. 

Tasarımlar fuarda sergilenecek

Fuar etkinlikleri kapsamında Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması bu yıl üçüncü kez gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıl ön elemesi yapılan yarışmada, 16 yarışmacının 17 ürünü hayata geçirildi. Ürünlerin üretimi, Türk doğal taş sektörüne yön veren ve fuar katılımcısı olan firmalar tarafından gerçekleştirildi. Firmalar tarafından üretilen tasarımlar, 26. Marble İzmir Fuarı kapsamında sergilenecek. Üretilen tüm projelere “Marble Değişik Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaketi verilecek. Yarışmanın finali, fuar açılış günü olan 25 Ağustos Çarşamba günü yapılacak. Üretilen ürünler arasından seçilecek en iyi 3 proje “Marble En Değişik Tasarım Ödülü” almaya hak kazanacak. “Marble İşbirliği Tasarım Ödülü” olan özel tasarım plaketi ise, firma ve tasarımcının özellikle üretim sürecine yansıyan iyi işbirlikleri göz önüne alınarak en fazla 2 projeye verilecek. Platform sonucunda genç ve yaratıcı fikirler, doğal taşa yönelik proje ve tasarımlarını, sektörle işbirliği yaparak Marble İzmir Fuarı sırasında fuarizmir’de sergileme olanağı bulacak. 2022 yılının yarışma lansmanı da fuarda gerçekleşecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Beklentilerin farkındayız
Beklentilerin farkındayız
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması
Seferihisar Gazeteciler Cemiyeti Basın Açıklaması